Lezing Cybercriminaliteit

Lezing Cybercriminaliteit

Op woensdag 25 november organiseert de Amsterdamsche Beurs Club een bijeenkomst waarbij Christian Pickaerts van Fox-IT ons de harde werkelijkheid van Cybercrime laat zien.
 
Het Incident response team van Fox-IT ondersteunt klanten dagelijks met het oplossen van een cyber security incident. Variërend van een grote virusuitbraak, datalek, diefstel van intellectueel eigendom tot meer vergaande infiltraties in het netwerk. De rol van Fox-IT is om snel en adequaat het incident af te handelen, ondertussen ook belangrijk sporenmateriaal veilig te stellen, zowel voor nader onderzoek alsook het doen van aangifte.

We zien daardoor van dichtbij wat de impact is van cybercriminaliteit op organisaties. Daarnaast doet Fox-IT actief onderzoek naar de herkomst van cybercriminaliteit, met als doel het adviseren van klanten over belangrijke ontwikkelingen op gebied van dreigingen in het cyber domein.

Tijdens zijn presentatie laat Christian door middel van een live demonstratie zien hoe organisaties ten prooi vallen aan cyber criminelen. Hoe lastig het in de praktijk is om maximaal beveiligd te zijn en wat je als slachtoffer kan (en moet) doen om dit het hoofd te kunnen bieden. Tevens wordt een aantal trends aan de hand van actuele voorbeelden besproken.

Christian Prickaerts heeft een achtergrond in digitaal forensisch onderzoek. Hij spant zich dagelijks in voor klanten om de vertaling te maken tussen techniek, organisatie en onderzoek. Hij verzorgt regelmatig presentaties op het gebied van IT-security en incident response. Ook treedt hij bij rechtszaken op als deskundige. Hij is tevens lid van Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA).

Deze bijeenkomst wordt gesponsord door Agile People (www.agilepeople.nl), specialisten in detachering + werving en selectie.

Wij treffen elkaar op een nieuwe locatie voor ABC .
Wederom typisch Amsterdams: Grand Cafe Restaurant De Bosbaan, “ op de kop van de Bosbaan, aan de kant van Amsterdam” . Parkeren kan eenvoudig en gratis bij het restaurant. Zie voor het adres en de route ook:  www.debosbaan.nl/route

Ontvangst om 17.30 uur met een broodje
Start lezing: 18.15 uur
 

Gegevens van de bijeenkomst

Startdatum / tijd 25 november 2015 18:15
Einddatum / tijd 25 november 2015 20:15
Prijs per persoon Gratis
Locatie Grand Cafe Restaurant De Bosbaan
Wij accepteren geen inschrijvingen meer